Vaelluskurssi

JOPAn VAELLUSKURSSI -VII- 

Mitä tehdään?
Lähdetään retkelle. Tätä ennen on pari oppikertaa lähimetsässä ja käytännön kautta (ja hitusen teoriankin) opitaan mitä vaeltaminen ja retkeily on, vaelluskulttuurin, -tapojen kuin varusteidenkin osalta.
Kurssilla perehdytään vaellusvarusteisiin, niiden valintaan ja käyttöön, pukeutumiseen, leiriytymiseen, suunnistamiseen, rinkan sopivaksi säätöön, luontosuhteeseen, jokamiehenoikeuksiin, vaeltajan jalkojen ja lihasten huoltoon ja muihin käytännön tietoihin ja taitoihin. Ei liikoja istuta, mutta itse tehden opitaan uusia taitoja.

Kurssin tarkoituksena on antaa tarvittavat perusvalmiudet osallistujille itsenäiseen retkeilyyn ja vaeltamiseen sulanmaan aikana. Patikoiden merkityllä reitillä tai näiden ulkopuolella, retkeilyn arkitaidot ja perustiedot halliten.

Kenelle?
Sinulle opiskelija, joka olet kiinnostunut retkeilystä ja haluat viikonlopun mittaiselle retkelle hyvässä seurassa! Aikaisempaa retkeilykokemusta ei tarvita.

Vaatetuksesta perus ulkovaatteet riittävät. Hi-tec-monoja tai -asuja et välttämättä tarvitse, vaan niillä varusteilla pärjää mitä kaapista löytyy. Kunnollisen kantovälineen eli rinkan kuitenkin tarvitset viikonlopun reissulla – reppu tai hypermarketin sipulisäkki”rinkka” eivät riitä. Lisäksi yöpymistä kunnollinen makuupussi ja -alusta auttavat kummasti. Varusteita voi myös lainata kavereilta tai joiltain järjestöiltä retkeämme varten.

Myös jo jonkin verran retkeilleet jermut ja kokeneemmat vaeltajat ovat tervetulleita kurssille ja oppivat mitä luultavimmin uusia niksejä tunturiturinoinnin lomassa. Ainakin pääsevät mettään viikonlopuksi.— Edelliskurssien osallistujien sanomana:

“Monipuolinen vaelluskurssi, jossa panostetaan tietojen ja taitojen lisäksi ryhmähenkeen ja osallistujien aktiiviseen oppimiseen.”

“Mahtavuutta! mieletön kokemus, uusia taitoja ja uusia ystäviä. nyt uskallan ehkä itsekin lähteä vaellukselle.”

“Suosittelen kurssia kaikille uusia kokemuksia kaipaaville!”

“Nyt koen olevani valmis Lapin valloitukseen.”

“ihan voittajafiilis!!!”

“Jokaisessa meissä asuu pieni retkeilijä ja vaelluskurssilla voit houkutella sen esiin.”

Milloin?
ti 19.9 klo 17-20, Teoriatunti I, Ilokiven takaosa aka “Halonen”
to 21.9 klo 17-20, Teoriatunti II, Liikunnan sali L207
ke 27.9 klo 17-20 Vaelluksen loppusäädöt, Liikunnan sali L207
pe-su 30.9-1.10.2017 kurssin loppuvajellus Lauhavuoren kansallispuistoon.

Loppuvajelluksen aikana maastossa oppii myös paljon pikkukikkoja kurssin vetäjiltä.

Teoriatunnilta otetaan perustietämys maastoon valmistautumiseen ja siellä tarvittaviin varusteisiin.

Milloin ja minne viikonloppuvaelluksella?
Kurssin lopuksi tehdään kahden yön viikonloppuvajellus pe-su 30.9-1.10.2017.
Matkaan lähdemme perjantaina iltapäivällä osallistujien toiveiden mukaan ja palaamme sunnuntaina viimeistään myöhäisillasta. Tarkempi lähtöaika sovitaan ensimmäisellä tapaamisella.

Loppuretki suuntautuu Lauhavuoren kansallispuistoon. Päivämatkat ovat sopivat uudelle vaeltajalle ja retkellä tutustutaan syysluontoon syvemmin. Matkaan mennään vuokraminibussilla ja/tai omilla autoilla tilanteen mukaan.

Mitä kustantaa?
Osallistumismaksu kurssille on 20e nenältä. Osallistujia otetaan 20. Minimi osallistuja määrä 6.

Ruoat vaellukselle osallistujat ostavat ruokaryhmittäin. Ohjeellinen vaellusruokalista jaetaan kurssilla.

Kurssimaksuun sisältyy kurssitus, kurssimateriaalit, karttakopiot, Vaakku -vaeltajan käsikirja (mahdollisesti painettunakin) http://users.jyu.fi/~vijuarvi/vaakku/Vaakku_-_vaeltajan_kasikirja_-_v.14.1_%2830.12.2012%29.pdf (nidottu, 92 siv., 2012), siirtyminen loppuvajelluskohteeseen, raitis ulkoilma, sieni- ja muu luonto-opastus, loppusauna, aurinko, jäätyneet sienet, hienot maisemat, uudet ympäristöleikit ja mahd. hiljakseen heräävä lapinkaipuu.

Miten ilmoittaudun?
Sitovat ilmoittautumiset ilmoittautumislomakkeella maanantaihin 18.9 klo 15 mennessä:
Google forms

Kurssimaksu maksetaan ennen ensimmäistä tapaamiskertaa osallistujien sähköpostiin toimitettavien ohjeiden mukaisesti. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilmoittautuminen on sitova.

Kuka järjestää:
Jyväskylän Opiskelevat Partiolaiset – JOPA ry

Kurssin vetävät ja vaelluksella ovat mukana JOPAn kokeneet vaeltajat, joilta voi kysellä vinkkejä rinkan keventämiseen, nuotion ojentamiseen kuin paistinpannulla lettujen leipomiseen.

Lisätietoja kurssista ja vajelluksesta:
teppo.salminen [ät] jyu.fi  | 050-912 0406
ville.arvio [ät] jyu.fi  |  040-529 8780